ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΓΟΡΩΝ
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Ποιοί είμαστε

Η αγάπη για την τέχνη σε δυο γενίες.

   Ο Παναγιώτης Παττές γεννήθηκε στο Σκόπελο της Λέσβου το 1940. Κατά την παιδική του ηλικία μετέβη στην Αθήνα όπου μαθήτευσε δίπλα στον σημαντικότερο ξυλογλύπτη της Ελλάδας κ. Νικόλαο Δομένικο. Παράλληλα σπούδασε σχέδιο στην Σιβιτανίδειο Σχολή. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στο νησί της Λέσβου, όπου και ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στο αντικείμενο, ακολουθώντας την παράδοση της λεσβιακής γραμμής αλλά και το ρεύμα της ευρωπαϊκής κλασσικής τεχνοτροπίας.
   Η αγάπη του για την τέχνη μεταλαμπαδεύτηκε στο γιο του Γιώργο ο οποίος, επίσης από μικρός, παράλληλα με το σχολείο μυήθηκε στα μονοπάτια της ξυλογλυπτικής. 
   Ο Γιώργος Παττές γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1981. Από όταν θυμάται τον εαυτό του, βρίσκεται να σκαλίζει τα ξύλα στο εργαστήρι του πατέρα του. Από την παιδική του κιόλας ηλικία ξεκινά, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, να εισάγεται και να αγαπά την ξυλογλυπτική τέχνη.
   Ολοκληρώνοντας τις μαθητικές του υποχρεώσεις αποφασίζει πως θα συνεχίσει την οικογενειακή τους επιχείρηση κι έτσι μπαίνει ολοκληρωτικά στον κόσμο της ξυλογλυπτικής. Η έμφυτη κλίση του και η δημιουργική του περιέργεια συντελούν στο να εξελίξει την τέχνη αλλά και την επιχείρησή του, δίνοντας μια νέα προοπτική στην ξυλογλυπτική τέχνη. 
   Δημιουργεί λοιπόν νέα προϊόντα όπως χειροποίητες ξύλινες τσάντες, ξύλινα ρολόγια, παπιγιόν, θρησκευτικές εικόνες και πάρα πολλά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, διατηρώντας ανέπαφο το κλασσικό κομμάτι της τέχνης, θέλωντας να προσθέσει ένα μικρό λιθαράκι στην εξέλιξη της ξυλογλυπτικής αλλά και της επιχείρησής του. Επίσης, εισάγει ως νέα τεχνική στο λούστρο τη μέθοδο της πατίνας.
   Ο Γιώργος Παττές σφραγίζει τις δημιουργίες του με την τέχνη που έχει διδαχθεί, δεχόμενος κάθε νέα πρόκληση...

EmposNet

Ένθετο στο ewood.grΞυλόγλυπτες Δημιουργίες

Η τέχνη της κατεργασίας του ξύλου εξαρτάται καθοριστικά από την αισθητική και την τεχνική ικανότητα του ξυλογλύπτη καθώς επίσης κι από το δικό σας όραμα και την μοναδική σας επιθυμία.